Finestres a jardins somiats.



Inundats de la llum d'abril, vam entrar al Museu del Modernisme de Barcelona, carrer Balmes amb Consell de Cent, per veure l'exposició de Santiago Rusiñol titulada Jardins d'Espanya. L'exposició va ser un encant. Venint del soroll dels carrers envaïts per la turistada, entrar en aquell espai recollit i traslladar-se a l'època del 1900 ens va apaivagar l'enuig. La tranquil·litat dels jardins es va fer notòria.

Santiago Rusiñol va pintar jardins de diferents llocs de la geografia catalana i espanyola. Per exemple, trobem jardins d'Aranjuez, de Granada, de València, de Xàtiva...del claustre de Sant Benet de Bages...Rusiñol va escriure uns texts dedicats al misteri dels jardins abandonats, que esdevenen lliures i salvatges. Una mostra del decadentisme modernista i de romanticisme, com el quadre del cementiri de Sóller.

M'agraden molt els jardins, sobretot aquells que em trobo darrere un reixa escrostonada i semblen abandonats. Veus com creixen les males herbes amb força i les flors silvestres. La natura s'imposa, lliure de la racionalitat dominadora i escoltes només el brunzir de les abelles al sol voltant les flors.

Aquests quadres esdevenen finestres obertes a aquests espais naturals.












Comentaris

  1. El del claustre és preciós.
    Bé , m'agraden tots, però tinc predilecció pels claustres.

    Un temps ben aprofitat i lluny de sorolls.
    Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Paula! El del claustre és molt bo. M'agrada molt també el dels xiprers i el de les taques de sol. Rusiñol va ser un geni, com va saber captar en el llenç la llum. Moltes gràcies per comentar aquí les teves impressions.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars