Sense sostre.







Ets capaç de veure una societat en què l’Estat proveeix als seus ciutadans de vivenda? Una vivenda per a les necessitats específiques de cada persona, família o col.lectiu. Veuries bé que l’Estat anés proveint als ciutadans d’allò que necessitessin, però que les necessitats estiguessin raonades i justificades? Veuries amb bons ulls que ningú fos propietari de res? Segurament ens agradaria que la gent no fos cobdiciosa i no volgués posseir pel gust de posseir.

Bé, ara imagina un ciutadà que no vulgui ser propietari, que pensi en les seves necessitats i en satisfer-les sense la pruïja de tenir. Costa, eh?... Ens vénen al cap els nostres conciutadans. Molts, posseïts per la cobdícia, la competència, la tafaneria, el malparlar, l'egocentrisme i el narcicisme.


En Pere ha començat a anar cada matí al gimnàs. És un dels bons, amb un servei personalitzat d'entrenament, sauna i jacuzzi. Havent acabat, agafa el seu vehicle i va a la feina. Normalment el seu horari no li permet anar a dinar a casa, així que es queda a dinar amb alguns col.legues. Van al restaurant del costat i es demanen un menú. Aparquen les blackberris damunt la taula. Normalment parlen de l'única cosa que realment els preocupa i els treu de la vida ensopida, el cap de setmana.

-El dissabte tenim previst anar a una masia de turisme rural amb els nens- diu el Pere.

Després d'escoltar les bondats d'aquesta masia, el Jofre respon:

-Doncs nosaltres, si el temps ho permet, anirem a esquiar, que encara fa fred i sol.

En Joan explica les meravelles d'un hotel de Benasque.

-Nosaltres farem un sopar al japonès aquell que han obert fa poc, al carrer Aribau, molt modern, tot d'alumini...ja sabeu...minimal...

-Us agrada el japonès?, jo prefereixo anar de tapes...- diu l'Enric.

Sense voler, l'observador accidental de la taula del costat se n'adona que aquella conversa es converteix en una competició d'agendes socials i de pertinences i somriu. Intenta concentrar-se en la seva llibreta. Escriu l'última frase del que pot ser el seu article : “Ens preocupa realment que hi hagi gent sense habitatge, sense sostre? En vistes del que tenim, ens preocupa realment qui no té res? “


Nota de l’autor: en el moment  d’escriure aquest document, ja fa una colla d’anys, les blackberries era el que es portava, uns anys abans de l’aparició dels smartphones



Comentaris

  1. Som una societat hipòcrita. Fingim preocupació pel nostre entorn immediat, o bé distant, però la realitat és que l'únic que ens porta de cap és seguir "enganxats a la mamella" i que es "tenqui l'aixeta".

    ResponElimina
  2. Jo el que penso, és que tothom te prou feines per sobreviure. Vivim una època ben complicada i cadascun tenim el nostres (de vegades són molts!) problemes. Estic d'acord amb l'Esther, i afegiria que alguns partits polítics i els mitjans de comunicació encara abonen més el terreny de la hipocresia, i culpabilitzen "la societat", quan els únics culpables són els governs i, sobretot, el sistema.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars