Arboretum.




Durant aquests dies festius hem aprofitat per retornar al Montseny. Hem anat a Espinelves, on hem descobert l'Arboretum del Masjoan, un indret corprenedor. Allí, en Marià Masferrer Rierola, un reconegut biòleg, metge i taxidermista, hi va plantar l'any 1911 les llavors que va recollir en els seus viatges. Avui aquelles llavors són uns arbres gegants, que poden arribar a fer onze metres de diàmetre i vuitanta metres d'alçada. Impressionant. El racó de bosc és un cobert silent, on es pot sentir la pau i, a la vegada, l'energia que desprenen aquests magnífics arbres.

Curiosa coincidència la d'aquesta setmana. Dijous la Galeria Eude de Barcelona inaugurava una exposició de l'artista basc Agustín Ibarrola. Ell va fer un treball molt interessant pintant amb colors ben vius els troncs dels arbres del bosc 
d'Oma. Aquests es convertien en tòtems, feien un efecte impactant, de cultura ancestral. Una pintura que després evolucionava al compàs de la natura.

Tornant a l'Arboretum del Masjoan, hem vist fins a 58 espècies diferents de coníferes de tot el món. La dimensió dels seus troncs ens ha impactat. No els pots abastar amb una abraçada, com amb la Sequoia Gegant o el Cedre de l'Himalaia. 



Hem recolzat l'esquena en els seus troncs, a veure si ens arribava la seva energia tan saludable. Sobretot en el cedre, ara que se'n parla del seu efecte beneficiós als boscos de la taiga.

El passeig segueix un circuit per on vas trobant els exemplars. Quan arribes de nou al punt de sortida, no et pots descuidar de visitar la caseta dels ocells, una col·lecció de més de 200 ocells dissecats per Marià Masferrer i catalogats pel biòleg Martí Boada. Un gran entreteniment poder observar amb calma els colors i les figures dels ocells.

En definitiva, un espai ben singular, un lloc on trobar la calma, lluny del brogit urbà i carregar piles.






Comentaris

Entrades populars