Tàpies i la vila dels artistes.



Esplèndida l'exposició de Tàpies a Ceret, ara fa un any. Una bona mostra de la seva obra, i una gran oportunitat per als que no coneixien massa l'univers del pintor.

Tàpies va voler donar relleu als objectes més humils i quotidians de l'existència, perquè, com diria Llull, tot és u. Els elements de la realitat més pròxima estan íntimament relacionats.

Tàpies s'havia sentit atret pel franciscanisme, com altres intel·lectuals catalans, i era un coneixedor de Llull. Dins d'aquest corrent, la vida més petita descobreix els seus elements més senzills. Tàpies defensa aquests valors, propis del poble català. Un poble, com ell explica en una entrevista, que, molt abans d'Anglaterra, ja tenia un parlament.

L'obra de Tàpies remet a aquest esperit lluitador i democràtic de Catalunya.

Una exposició que ens va emocionar.

Enguany, ja a Barcelona, hem seguit l'estela de Tàpies. Hem vist l'exposició de la qual ja us vaig parlar aquí, en el post “Tàpies i el cos”. (1) I al Juliol vam veure Des de l'interior, una retrospectiva del Tàpies més genuí a la Fundació, que és compartida amb el MNAC. Molt recomanable.

Ara a l'agost sentim les ganes de tornar a Ceret i retrobar els grans artistes. Sempre pensem que aquesta vila té un encant especial, és un indret que atreu l'art. La vila acolorida de Soutine.


Aquest estiu el relleu el pren Miquel Barceló, una obra que inclou ceràmiques, si no vaig errat. Som-hi!

Notes: (1) http://elportdelessirenes.blogspot.com.es/2012/11/tapies-i-el-cos.html


Comentaris

Entrades populars