El despertar de l'inspector. Un cas de Damoiseau.





Va despertar-se de bocaterrosa al terra. Amb l'ull esquerre mig obert veia l'ampolla de brandy, clavada a la moqueta, gairebé buida. Tenia un mal de cap de mil dimonis; la llengua seca com un fregall. S'enlairà a poc a poc. Fent tentines s'encaminà al lavabo. Un fred inclement impregnava la casa, necessitava una dutxa calenta.

Havia tornat a passar. L'elucubració nocturna sobre el cas acabava en una dolça defallença, suma de cansament i licor. La suma podia intuir la clau d'un afer.

L'escuma del sabó fragant l'eixorivia; l'efecte estimulant de l'aigua el retornava al seu humor. Després, un cafè ben carregat faria el miracle. Va sortir de la banyera, es posà el barnús i entrà al dormitori per vestir-se d'una esgarrapada. Davant del mirall del rebedor s'acabà de nuar la corbata de ratlles vermelles i blanques, regal de la seva ex. L'única corbata que tenia. Sortí disparat cap al cotxe, un atrotinat Peugeot 504 de color blanc. Com podia mantenir aquell cotxe?... Aquest era un altre miracle. 

Arribà a la comissaria. Al despatx l'esperava el Krug, que es menjava un hot dog comprat al quiosc de la cantonada i la forense Drappelli amb les ulleres de muntura negra, que mirava fixament uns papers.
-Hola galindaines. Què feu tan callats? - els engegà en Dam en entrar. Veié la Drappelli asseguda sobre la taula ensenyant unes boniques cames.
-Treballar una mica, i vós? Com és que arribeu tan tard?...- Drappelli se'l mirava amb les ulleres caient per sota dels ulls.
- Una nit de feina...i vós Drappelli, veig que torneu a dur violetes sota els ulls, hi ha hagut gresca?...- se la mirà sorneguer en Dam.
-La gresca de dos nens ploraners a la matinada...

En Krug feu una bola amb el paper i encistellà a la paperera. S'eixugà una mica la mostassa dels llavis amb un tovalló.
De sobte sonà el telèfon.

-Comissaria 5... -assentia mirant-se en Dam.-Quan dieu que l'heu trobat?
En Krug anava apuntant en una llibreta tot de mots. Penjà i els digué:

-Se'ns gira feina. Han trobat un cos al riu Devrau aquesta matinada. Hi ha la comissària Bonliere esperant-nos.

En Dam es posà el capell de vellut llardós i la Drappelli saltà de la taula. Baixaren corrents i s'encabiren dins la carretoina. Adelerats cap al moll del Devrau.




Comentaris

Entrades populars