La França de Lamote de Grignon.




Hem anat a l'Auditori a escoltar la Banda Municipal. Avui la dirigia en Salvador Brotons. El concert titulat La França de Lamote de Grignon anava dedicat a la relació que Grignon mantingué amb França i amb compositors com Camille Saint-Saëns. Grignon va ser director de la Banda durant molts anys.

En la primera part del concert s'han tocat les següents peces: Ramuntcho, obertura de Gabriel Pierné; Phaéton, op.39 de Saint-Saëns; i Concert per a arpa en Sol bemoll major, op.39. de Pierné.

Hem gaudit del so antic de l'arpa amb la reconeguda arpista argentina Magdalena Barrera. Encantats amb la dolcesa de les cordes, em demanava si deu ser un dels instruments més antics. Han portat una arpa daurada, comme il faut. M'imagino que ara en deuen construir de més funcionals.

En la segona part del concert l'orquestra ha fet una estrena mundial, la Simfonia núm.2 per a banda, op.47 del compositor argentí Osias Wilenski. Aquest era entre el públic, i, a petició de Brotons, ha baixat a l'escena a explicar com va anar la creació de l'obra. Ha explicat el sentit que tenia la intervenció d'uns instruments concrets, com el saxo amb el seu so arrossegat i sensual, que apareix en la part de la petita xacona.

El concert ha acabat amb la peça Déjanire, selecció de l'òpera de Saint-Säens.

La música de l'orquestra ens ha reconfortat un cop més. Hem experimentat la força del so en directe, i ens hem sentit plens de la generositat d'aquest art en l'emoció i el treball que hi posen els músics.


Comentaris

Entrades populars