Benvingut fred !



Aquest matí de novembre el metro feia una subtil olor de naftalina. Ha arribat el fred a la ciutat, i amb aquest, han sortit de l'armari els abrics i les jaquetes, flairosos fins ara en el seu clos estiuenc, amb naftalè a les butxaques o flors d'espígol seques.


A partir d'avui, els matiners cercarem un cafè amb llet ben calent i..., compte!, que no se'ns escapi un rajolí de rom.


A les parades dels bus ja veurem qui es posi les mans a les butxaques i es bufi la punta dels dits o qui faci saltirons per escalfar-se els peus.


S'obriran els cels nets i brillants, en què encara hi dorm la lluna, i cap a on puja el fum de la llenya que crema a les llars de foc o a les estufes.


I l'alè que sortirà en mantenir un diàleg calorós.


Aquest matí ha vingut el fred, i aviat anirem a la fira de Santa Llúcia, i ens mirarem les figures de fang i comprarem un pastoret amb ànima de ferro, que faci de nou el camí de l'establia. I aquest s'acabarà perdent per un laberint de prestatges i llibres.


I encendran els llums als carrers, i podrem anar a patinar sobre gel, fent-nos la nostra pel·lícula personal d'un Rockefeller Center a la barcelonina.

I ara sí, ens escalfarem les mans amb les castanyes calentes de la parada que traurà una olor que enamora.

Benvingut fred ! que fas les estones íntimes més càlides.

Comentaris

  1. Ahir van encendre les llums de Nadal! Fins fa poc, animaven el consum més salvatge, però la crisi les ha tornat més humanes. Ara potser ens remetran als valors més autèntics; a recordar-nos que s'acosten els dies per compartir estones amb la família, i mantenir tradicions que ens fan ser tots iguals.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars